Korczakowski Masterchef – strucla makowa
![](http://web.sp45.edu.pl/wp-content/uploads/2021/02/Na-stronke-moja-strucla-makowa.jpg)
Cóż to było za wymagające zadanie!!! I jakie czasochłonne! Ale dla naszych kucharzy żadne wyzwanie nie jest zniechęcające. Uczestnicy Masterchefa pierwszy raz w życiu musieli zrobić ciasto drożdżowe ze świeżych drożdży, które mieli potem wykorzystać z własnoręcznie zrobioną masą makową do strucli makowej. Popatrzcie na ich wypieki:
Oto pyszna strucla Zosi Barchanowskiej 5a
oraz Maja Shatova 6e przy pracy nad tym ciastem
Były także własne inwencje twórcze:
Ciasto drożdżowe z kruszonką Krystiana Ciećki z 5b
„Kręciołki” Kuby Kiecy z 6b
![](http://web.sp45.edu.pl/wp-content/uploads/2021/02/kuba11.png)
oraz ciasteczka makowe Zosi Barchanowskiej 5a
![](http://web.sp45.edu.pl/wp-content/uploads/2021/02/Zosia-Barchanowska-5a-Ciasteczka-z-makiem.jpg)