Konkurs przeznaczony jest dla uczniów klas 1 – 3.
Zadaniem uczestników konkursu jest wykonanie wypieku domowego z ciasta piernikowego przedstawiającego motyw związany ze Świętami Bożego Narodzenia.
Technika uzyskania formy piernika dowolna: wycięcie foremką, odciśnięcie, płaskorzeźba. Technika zdobienia dowolna.
Jeden uczestnik konkursu może zgłosić do konkursu maksymalnie 3 sztuki pierników.
Piernik lub pierniki – powinny być ułożone na sztywnych podkładkach (np. tekturowych) i wysłane za pomocą zdjęcia.
Pracę należy opatrzyć metryczką zawierającą dane: (imię i nazwisko autora oraz klasę).
Do konkursu nie mogą zostać zgłoszone pierniki będące gotowymi wyrobami cukierniczymi wyprodukowanymi przez zakłady cukiernicze i profesjonalne cukiernie.
Prosimy o nadesłanie zdjęć prac najpóźniej do dnia 22 grudnia 2020 r. do pani Patrycji Klonek lub Dominiki Łaskiej poprzez aplikację Teams.